background image
jarnboas-logga

Järnboås föräldraförening

I snart 50 år har Järnboås aktiva föräldrar via Föräldraföreningen arbetat för att ge våra skol- och förskolebarn det lilla extra. 

Det var tidigt 70-tal när Föräldraföreningen bildades här i Järnboås. En byskola mitt i Järnboåsbygden med närhet till den vackra Bergslagsnaturen, med skogar, sjöar, gårdar och sist men inte minst föräldrar med ett stort engagemang för vår skola och levande landsbygd. 

Föräldraföreningen har genom åren sponsrat bland annat teaterbesök, utflykter, bokinköp och uteleksaker. Vi går i våra företrädares fotspår och är idag en unik kraft för dig som vill vara med och påverka och diskutera. Alltid med ambitionen att sätta lite guldkant på tillvaron för våra barn.

Utan att ta ut en medlemsavgift lyckas vi samla in pengar genom att vara med och arrangera julfesten på skolan. Pengar som sedan går till våra barn.

På våren har vi Fixardag då vi gör fint på skolgården och på vintern spolar vi fotbollsplanen till en isbana, så att barnen kan öva hockeystopp och piruetter varje rast. 

Alla föräldrar till barn i Järnboås skola och förskola utgör Föräldraföreningen Järnboås, enligt stadgarna. Med förenade krafter kan vi berika skoltiden för våra barn.

 

Föräldraföreningen Järnboås -Tillsammans för våra barn!

 

Kontakt: ffjarnboas@gmail.com

 

Järnboås skola och förskola är hjärtat i bygden.

Läs mer om Järnboås skola och förskola här