background image
jarnboas-logga

Larsmäss hantverksmarknad

Larsmäss behöver din hjälp!

Vill du vara med och göra Larsmäss till den bästa hantverksmarknaden i Sverige? Ett levande Järnboås i en levande landsbygd gynnar oss alla. Vi har idag skola, affär och bymack, en aktiv idrottsförening, ett bra fotbollslag och en Juggerturnering med deltagare från många länder (Järnsvenskan) på Finnsjöstrand. Och mycket mycket annat. En fortsatt positiv utveckling gör att värdet på våra hus ökar och den service vi har idag kan få fortsätta finnas. Och tänk om vi även får ett äldreboende en dag...

Ett framgångsrikt Larsmäss sätter sedan nästan 40 år Järnboås på kartan, och är bl a en förutsättning för att vi ska kunna hålla bygdegården i gott skick. Vi är ett glatt gäng som håller på, men som med allt annat så behövs det nytt blod och nya idéer. Vi behöver förstärkning i vår organisation!

Det vi i första hand söker är en noggrann person som är villig att hjälpa till med kontakterna med våra utställare. Du formar, tillsammans med en person till, uppdraget självständigt och kan arbeta hemifrån om du vill. Vi behöver även fler funktionärer till stora och små uppdrag vid genomförandet av Larsmäss under Larsmäss-veckan (v 32) i augusti:

Måndag kl 17:      Byggstart

Torsdag kl 17:      Presenningarna över marknadsstånden sätts upp

Fredag kl 17:        Denna dag behövs det folk till att ta hand om leveranser och ställa i ordning det sista i serveringarna inför Larsmäss

Lördag, söndag: Servicepersonal behövs på många olika ställen

Söndag kl 16:     Larsmäss plockas ned och då behövs det folk som hjälper till!

För alla funktionärer finns det en servering med mat och kaffe under Larsmäss-dagarna. För alla som hjälpt till ordnar bygdegårdsföreningens styrelse en funktionärsfest senare under hösten.

Känner du att du har lite eller mycket tid över, och vill bidra till att detta fantastiska evenemang fortsätter utvecklas, har vi stora och små uppdrag för dig. Hjärtligt välkommen att höra av dej till Larsmässkommittén!

Anna-Carin Andersson, 076-199 83 50

Solweig Björåsen, 070-597 64 64 

Emil Larsson, 072-530 77 83

Carina Larsson, 073-051 82 87

Ida Larsson, 070-219 32 30

 

Klicka på länken för att läsa mer om: Den stora hantverksmarknaden Larsmäss som äger rum andra helgen i augusti och då en stor del av järnboåsarna arbetar för att marknaden ska kunna genomföras på bästa sätt.

Vill du vara med och sälja på Larsmäss?  Läs mer om Marknadsplatserna