background image
jarnboas-logga

Ruben vann priset Årets föreningsledare

Vid nationaldagsfirandet i Kvarteret Bryggeriet i Nora tilldelades Ruben Wickenhäuser, Järnboås IF, priset Årets föreningsledare. Ruben får priset för sitt framgångsrika arbete inom Järnboås IF. Här följer hela motiveringen:

Ruben Wickenhäuser flyttade med sin familj från Berlin till Järnboås sommaren 2012. Ruben engagerade sig omgående i Järnboås IF och har alltsedan dess varit med och utvecklat föreningen på ett mycket nyskapande och positivt sätt.

Ruben har sett möjligheter och inte problem, och hans inspirerade och visionära sätt har i kombination med hans internationella nätverk inneburit ett fantastiskt positivt tillskott.

Ruben har lyckats tillföra Järnboås IF, järnboåsbygden, Nora kommun och Sverige en helt ny sport – jugger – som han på kort tid har etablerat och utvecklat. Genom jugger har Järnboås och därmed Nora kommun fått värdefull marknadsföring både i Sverige och utomlands bl.a. genom Järnboås IF:s Järnfalkars lyckosamma deltagande i den internationella turneringen Berliner Juggerpokal i maj 2014 samt genom den internationella juggerfestivalen Järnsvenskan som skapades av Järnboås IF med Ruben i spetsen och arrangerades för första gången vid Järnboås bygdegård Finnsjöstrand i maj 2015 och sedan även 2016. Festivalen blev mycket lyckad och uppskattad av deltagare och publik. Lag från Sverige, Irland, Tyskland, USA, Lettland och Australien har deltagit i festivalen som blivit årligen återkommande.

Utöver jugger har Ruben tillfört ännu en sport till Järnboås IF. Sedan 2014 har han anordnat kampsport-träningar inom föreningen. Sedan 2014 har han anordnat kampsport-träningar inom föreningen.

Ruben tilldelades 2014 utmärkelsen Årets Järnboåsare.

Ruben Wickenhäuser, Järnsvenskan. Foto: Kicki Nilsson / Järnboås IF

Läs mer om jugger på www.jugger.se

Se även bilder och film från Järnsvenskan 3-4 juni 2017 på Järnboås Facebook-sida