background image
jarnboas-logga

Nyhyttans Kurort

Hotell och vandrarhem

Nyhyttans Kurort erbjuder både hotell med frukost, vandrarhemsboende och konferens/kursmöjligheter. Vi har eget gym, tennisplan och närhet till natur, fiske, badsjö och sjöbastu.

Vi arbetar med att bygga upp den gamla kurorten till något modernt och spännande!

Nyhyttans Kurort köptes 2014 av hotellägaren Per Hellsten. Det är finns mycket spännande planer om att få nytt liv i kurorten under åren som kommer. Kurorten har redan öppnat för allmänheten med uthyrning av hotellrum, konferensrum och serveringmöjligheter och har redan en ruliangs av gäster, bröllop och event under våren och sommaren. Hotellet går att boka via telefon eller internet, och man har även anslutit anläggningen till Svenska Turistföreningen STF för uthyrning av vandrarhemsrum och hoppas på många semesterresenärer både från Sverige och Europa.

Närheten till naturen, badsjöar, vandringsleder, fiske, paddling och cykling hoppas man kommer att locka turister.

Det kommer ta tid att få igång alla delar, men mycket arbete görs redan på platsen för att få igång alla byggnader, bl.a. renovering av boenderum, målning av fasader och installation av bergvärme.

Per Hellsten är en man med gammal släktkoppling till Järnboås. Han driver även hotell i Stockholm och fjällstation i Kvikkjokk och vill nu satsa på Nyhyttan.

Tel: 0587 – 871 00

Nyhyttan 325, 713 94 Nora

Hemsida:www.nyhyttanskurort.se