background image
jarnboas-logga

Projekt

Förbättringar av lokalerna på Finnsjöstrand

Under vintern 2018-2019 ska ett flertal förbättringar göras på vår bygdegård Finnsjöstrand. Detta sker tack vare att Länsstyrelsen i Örebro Län beviljat Järnboås Bygdegårdsförening bidrag från Landsbygdsprogrammet 2014-2020, med 90% av projektets kostnader. 

Byggnationen omfattar gårdens båda flyglar. I Västra flygeln blir det byggnation av en ny toalett som är tillgänglighetsanpassad för rullstol samt en dusch för övernattande hyresgäster. I Östra flygeln totalrenoveras serveringsköket som även utökas en hel del. Projektet startar i december 2018 och pågår förmodligen ända till i mars 2019. Lagom till Valborgsmässoafton 2019 ska det vara helt klart. Under byggtiden kommer de båda flyglarna att vara stängda för uthyrning. Huvudbyggnaden påverkas ej av projektet och går att nyttja som vanligt.

Har du frågor som gäller uthyrningen, kontakta uthyrningsansvarig Eva Wikström helst på e-post; eva@oskarslund.se.   

Toalett och dusch i Västra flygeln

Den yta som berörs av förändringarna är det nuvarande allrummet och pentryt i den av lägenheterna som vetter mot kyrkan. Där rivs pentryt för att göra plats för dusch i anslutning till nuvarande toalett samt ett städförråd. En rymlig toalett, tillgänglig för rullstolsburna, med ramp och ingång från gaveln skapas i det nuvarande allrummet. Övernattande i Västra flygeln, som efter förändringarna alltså hyrs ut som en sammanhängande åttabäddslägenhet, får nu möjlighet att duscha utan att gå över gården som tidigare varit fallet. Ritningen nedan till vänster visar planlösningen efter förändringen, till höger syns hur det ser ut idag. 

Utökat Serveringskök i Östra flygeln

Hela serveringsköket i Östra flygeln har länge varit slitet och relativt opraktiskt. I dagsläget är också gårdens enda dusch inrymd precis innanför ingången till serveringsköket i Östra flygeln. Även denna är i dåligt skick. Då vi enligt beskrivningen ovan nu skapar en dusch till hyresgästerna i Västra flygeln istället, uppstår möjlighet att ta bort detta våtutrymme och istället utöka köket på denna yta. Här skapas rymlig yta för en rejäl diskbänk och vi installerar en huvdiskmaskin. Övriga vitvaror byts ut, liksom köksskåpen. Nya lättstädade ytskikt som uppfyller krav på livsmedelshantering kommer också på plats. Bilden till vänster nedan visar det nya köket, till höger syns befintlig planlösning. Ingången till samlingssalen förses även den med rullstolsramp.

             

 

Vi är övertygade om att det nya köket kommer att fungera bättre vad gäller möjligheterna för matlagning, förvaring, disk och städning. 

Entreprenaden utförs av Roland Axelsson Bygg AB, Janssons Golvtjänst, El & Automation, AVD samt LGZ Måleri. Har du frågor om projektet, kontakta styrelsens sekreterare Maria Björklund på e-post eller telefon 072-716 51 10.

//Styrelsen för Järnboås Bygdegårdsförening