background image
jarnboas-logga

Midsommar firas vid Finnsjöstrand

Midsommarafton 22 juni 2018 firas traditionsenligt vid Järnboås bygdegård Finnsjöstrand. Se bildreportage från tidigare år i 24iBergslagen

På programmet:

  • Kaffeservering med hembakt och hamburgergrill kl 11.30-14
  • Meta i Fiskdamm eller rid på ponnies.
  • Dans och lekar runt midsommarstången ca kl 13

Intäkterna går oavkortat till Järnboås bygdegårdsförening.

I år är det Finnshyttan som klär midsommarstången.

Arrangör: Järnboås bygdegårdsförening

Se artikel i 24iBergslagen från firandet 2016

  • Fikaservering och hamburgergrill kl 12-15. Intäkterna går oavkortat till Järnboås bygdegårdsförening.
  • Dansuppvisning av Gyttorps folkdansgille kl 13
  • Fiskedamm
  • Dans och lekar runt midsommarstången ca kl 13.30.
  • Meta i Fiskedamm, kasta pil på ballonger och vinn ett pris.

Arrangör: Järnboås bygdegårdsförening

Datum och tid:
Fredag 22 Juni 2018 kl 12:00
Järnboås Bygdegårdsförening

Järnboås bygdegårdsförening och dess bygdegård Finnsjöstrand är en samlingspunkt för Järnboåsbygden. Här firas årets högtider – med valborgmässofirande, midsommarfirande och julmarknad. Den stora hantverksmarknaden Larsmäss äger rum andra helgen i augusti och då arbetar en stor del av järnboåsarna för att marknaden ska kunna genomföras på bästa sätt.

På Finnsjöstrand anordnas också kurser och utställningar och underhållning, bland annat i samband med Ljusstråk som är en konst-och kulturslinga genom Nora Bergslag som genomförs varje år första helgen i september. På hösten äger också Järnboås kulturdagar rum i vecka 43. Bygdegården hyrs också ut till en rad evenemang och privata fester såsom bröllop, dop, födelsedagar m.m.

Historia [Bygdegårdarnas Riksförbund]

Järnboås Bygdegårdsförening bildades den 7 april 1978 och är ansluten till Bygdegårdarnas Riksförbund. Föreningen skall vara en förening med breda kulturella aktiviteter, för ökad gemenskap och till glädje för alla i bygden. År 2007 blev vi utsedda som Årets Bygdegårdsförening i Sverige av Bygdegårdarnas Riksförbund. År 2000 blev vi utsedda som Årets Bygdegårdsförening i Örebrodistriktet. Vi har även tilldelats Nora kommuns Kulturpris 1998.

Styrelse

Ordförande: Anna-Carin Andersson, 076-199 83 50

Kassör: Tore Carlsson, 070-526 40 31

Sekreterare: Maria Björklund, 072-716 51 10

Ledamöter och ersättare: Anders Öster, Eva Wikström, Erik Rottier, Anita Maria Karlsson, Johanna Emming, Kaj Björåsen samt Britt-Louise Kinnefors.

Medlemskap

Medlemskap i föreningen kan tecknas av enskilda personer, familjer och företag eller föreningar. För 2017 är medlemsavgiften 100 kr för enskild medlem, 200 kr för familj (oavsett antal familjemedlemmar) och 250 kr för företag. Inbetalningskort skickas ut med post i februari varje år tillsammans med kallelse till årsmötet som sker i mars.  Medlemsavgift skall betalas till bankgiro 546-7287. Är du ännu inte medlem men vill bli det, meddela adressändring eller något annat, välkommen att kontakta föreningens sekreterare Maria Björklund via e-post eller telefon/sms till 072-716 51 10.