background image
jarnboas-logga

Järnboås IF:s barngympa

VT 2018 Järnboås IF:s barngympa. Avslutning 22 maj 2018.

Tiderna för barngympan är:

Tisdag kl 17.00-18.00: Barngympa 1-6 år. Ledare: Martin Smårs och Solweig Björåsen.
Tisdag kl 18.00-19.00: Boll och lek 6-12 år. Ledare: Anders Stenquist och Gustav Jansson. (inställd 15 maj)

Är du inte medlem ännu? Medlemsavgift för Järnboås IF är 250 kr och betalas in på Järnboås IF:s plusgirokonto: 84281-5. Skicka också din adress till info@jarnboas.se så kommer du med i nästa års medlemsutksick från Järnboås IF.

Datum och tid:
Järnboås Idrottsförening

Vill du också bli medlem i Järnboås IF? Medlemsavgift Järnboås IF är 250 kr per år och betalas in på Järnboås IF:s plusgirokonto: 84281-5.

Jugger - Järnboås är först i Sverige med den nya sporten!
Jugger är en ny sport, lite som rugby och lite som fäktning, lagsport och singelsport i ett. Idén härstammar från en amerikansk film, Blood of Heroes från 1989. Sporten är ett tufft och roligt spel.Jugger spelas att två femmanalag. Fyra spelare håller stavar som kallas för ”pompar”, och den femte spelare kallas för ”qwik”. Bara qwik kan ta bollen och vinna en poäng genom att placera den i målet.Hans medspelare beskydda honom med sina pompar. En beröring med en pompa är en träff, bara huvudet eller händerna gäller inte. Den som träffas går ner på knä i 8 sekunder; efteråt kan hen resa sig igen och fortsätta spela. Det finns ca 80 team i Tyskland, flera i Spanien och i Irland och Australien.Järnboås är först i Sverige med Jugger. Läs gärna mer på http://www.jugger.se/

Järnboås Järnfalkar är med och startar Jugger i Lindesberg, reportage i NA,  24iBergslagen

Reportage i Länsposten: LänspostenSid1 , LänspostenUppslag