background image
jarnboas-logga

Lars Gille är årets järnboåsare

Lars Gille utsågs till årets järnbåsare 2017 i samband med lördagens invigning av Larsmäss. Läs artikel i NA Bergslagen. Lars får utmärkelsen bland annat för att han tog initiativ till bildandet av Järnboåsbygdens stödgrupp för Nyhyttans asylboende, för sitt arbete mångåriga arbete i Nyhyttans scouter och i Järnboås bygdegårdsförenings kulturgrupp. Så här lyder motiveringen:

"Lars har en drivkraft och medmänsklighet utöver det vanliga. Han har under lång tid varit involverad i många olika verksamheter för Järnboåsbygdens bästa.

Bland annat har han:

  • Varit aktiv medlem i Järnboås bygdegårdsförenings kulturgrupp där han planerat och genomfört en rad olika evenemang, däribland våra årliga firanden av Valborg och midsommar.
  • Tillsammans med Margareta Gille under många år varit ledare för Nyhyttans scoutkår och där genomfört en mängd olika utflykter, läger och arrangemang såsom prova-på-aktiviteter, öppet hus och klättring.
  • Tagit initiativ till Järnboåsbygdens stödgrupp för Nyhyttans asylboende. Redan när vi i april 2015 fick veta att det fanns planer för ett asylboende i bygden tog Lars initiativ till bildandet av stödgruppen. Tack vare hans framförhållning, initiativkraft och goda ledarskap kunde bygden få till stånd ett gott mottagande och en väl fungerande integration.

Genom sitt engagemang har Lars tillsammans med sin familj på ett avgörande sätt stöttat och berikat livet för många människor i olika åldrar."