background image
jarnboas-logga

Vill du driva Handlar´n i Järnboås?

Järnboås Servicepunkt söker ny entreprenör!

Handlar´n-butiken vid Järnboås Servicepunkt har funnits i drygt fem år och är en etablerad och omtyckt del av bygden. Utbudet omfattar idag ett dagligvarusortiment med apoteksvaror och biltillbehör samt Sverigelotter, men är också en DHL Servicepoint med paketutlämning. En mindre kafédel med kaffeautomat och ugn för bake-off-bröd finns också i anslutning till butiken. Butiksrörelsen omsätter ca 2 Mkr årligen och det finns möjlighet att ansöka om landsbygdsstöd från Region Örebro Län för driften.

Bakom butiken står det ideella aktiebolaget Järnboåsbygden AB vars aktier ägs av bofasta Järnboåsbor, sommargäster och lokala organisationer m fl. Järnboåsbygden AB arrenderar ut butiksrörelsen och driver dessutom Järnboås Bymack ideellt i egen regi. Butiken och bymacken utgör tillsammans med skolan viktiga grundbultar i den levande Järnboåsbygden. 

Den nuvarande entreprenören Ann-Christin Pettersson har drivit butiken sedan i maj 2015 men lämnar uppdraget som handlare till sommaren 2018. Järnboåsbygden AB söker därför en ny entreprenör som vill ta över rörelsen. Är du intresserad av mat och människor och vill driva eget i en livskraftig bygd? Brinner du för att utveckla sortiment och verksamhet? Välkommen att höra av dig till styrelseordförande Jan Forslund på e-post lobergstorp@telia.com alternativt telefon 070-591 31 74 eller 0587-60205, så får du veta mer.